недеља, 27. новембар 2016.

Одговор Министарства просвете поводом раније упућеног дописа у вези статуса струк. специјалиста у Нацрту НОКС-а

Поштоване колегинице, колеге и чланови Удружења, Објављујемо одговор Министарства просвете који је пристигао на адресу Удружења ССС. Удружење ће захтевати да од стране представника министарства добијемо доказ да се ово неће односити на струковне специјалисте који су завршили студије пре усвајања НОКС-а, односно и писмени доказ да су специјалисти у рангу струковног мастера (према НОКС-у).

среда, 16. новембар 2016.

KONKURS MINISTARSTVA PROSVETE ZA 200 SAVETNIKA

Poštovane kolege,ministarstvo prosvete je raspisalo konkurs za prijem u radni odnos 200 savetnika.Pravo da konkurišu imaju i strukovni specijalisti kao 2. stepen visokog obrazovanja.Konkurs sa uslovima  je objavljen i na sajtu ministarstva.Svako ko misli da ispunjava uslove može da konkuriše.
http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2015/09/%D0%9AONKURS-SAVETNICI-SPOLJNI-SARADNCI_finale.pdf

уторак, 1. новембар 2016.

Odgovor Ministarstva prosvete: U Prosveti Specijalisti strukovnih studija imaju koeficijent 17.32 (kao i VII/1)





KONTAKT FORMA KA MINISTARSTVU PROSVETE

Poštovane kolege,na sajtu ministarstva prosvete je objavljena kontakt adresa tipa brzih odgovora.Svako od zainteresiranih može da postavi pitanja vezana za aktuelne probleme.Konkretno u našem slučaju za visoko obrazovanje iz oblasti strukovnih studija.
Pišite i tražite odgovore,te kao i prethodni kolega objavite zvanične odgovore na ovom blogu.
Zamolio bi sve kolege koji nisu u stanju da se konstruktivno odnose prema problemima vezanim za strukovno obrazovanje,da ne objavljuju sve i svašta na ovom blogu.Takođe vulgarnosti ne priliče akademskim građanima u koje i mi spadamo.
drugarski pozdrav